Piata de gross, un obiectiv de investitii ce va fi finalizat anul acesta

Piata de gross, un obiectiv de investitii ce va fi finalizat anul acesta

Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu, proiect pentru care municipalitatea a semnat în septembrie 2013 un contract de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, este unul din importantele obiective de investiţii pe care municipalitatea le va finaliza în anul 2015.
Proiectul “Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu”, în valoare de 6.956.238 lei, are o perioadă de implementare de 24 de luni, respectiv până la data de 12 septembrie 2015, şi constă în construirea, în zona Canalului Plantelor, a unei pieţe moderne de gross. Clădirea va dispune de spaţiile necesare asigurării fluxurilor de recepţie, prelucrare, depozitare şi prezentare a produselor din peşte, conform standardelor şi normativelor specifice. Suprafaţa destinată investiţiei este de 2.945,00 mp, din care 1.142,00 mp sunt pentru construcţia propriu-zisă, iar restul suprafeţei va fi sistematizată şi amenajată ca şi zonă de circulaţie auto şi pietonală, parcări, spaţii verzi şi zone edilitare. Metodele utilizate la construcţia investiţiei sunt de tip “montaj”, fundaţiile sunt deja turnate cu beton la fata locului, restul investiţiei urmând a se realiza cu materiale prefabricate.
Contractul de lucrări pentru construcţia halei era prevăzut a se încheia la sfârşitul lunii decembrie a anului 2014, însă întârzierea predării amplasamentului liber de sarcini, din motive independente de voinţa celor două părţi implicate (Primăria Municipiului Giurgiu şi firma constructoare), coroborată cu condiţiile meteo nefavorabile din ultima perioadă au făcut necesară întocmirea unui act adiţional la contractul de lucrări. Acesta are ca termen data de 30 iunie 2015.
În prezent, se lucrează la partea de infrastructură. S-au executat săpăturile pentru fundaţii şi s-au realizat fundaţiile de tip “pahar” pentru stâlpii prefabricaţi pe care vor fi montate panourile metalice de închidere. Edilul Nicolae Barbu este de părere că până în martie-aprilie va fi montată hala, după care se va putea lucra la interior.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SALI DE SPORT SI UN BAZIN DE INOT PENTRU TREI SCOLI DIN MUNICIPIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.